Özel Güvenlik Sınavı için Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
- Sınav giriş belgenizi teslim aldıktan sonra bir defada siz kontrol edin. Yanlış bir bilginin olmamasının dışında www.ozelguvenlik.pol.tr adresinden sınava gireceğiniz okula, saatine ve salon, sıra numarası gibi bilgilere bakabilirsiniz.
- Özel güvenlik sınavı genel olarak 10:00 saatinde başlar. Başlama saati de sınav giriş belgenizde mevcuttur. Ancak siz sınava girmeden bir gün önce mutlaka okul adresine gidip teyit etmeli ve sınavdan en az 1 saat önce sınav yerinde olmalısınız.
- Sınav giriş belgenizde yazılı olan T.C kimlik numarası, ad ve soyad kısmının doğru yazdığından emin olun. Ayrıca sınava girdiğinizde cevap anahtarını doldururken doğru bilgileri kodlama yaptığınızı kesinleştirin. Aksi halde geri dönüşü olmayabilir.
- Özel güvenlik sınavında sizlere verilecek olan test kitapçıkları A ve B grubundan oluşur. Sınav soruları aynıdır. Ancak dizilimleri farklıdır. Yine cevap anahtarı sayfasına kitapçığınızın grubunu doğru girdiğinizden emin olun.
- Özel güvenlik sınavına girerken yanınızda yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi götürmeyi unutmayın.
- Özel Güvenlik Daire Başkanlığı’ndan açıklanan özel güvenlik sınav sorularında A grubu açıklanır. Eğer sınavda B gurubu iseniz boşuna beklemeyin. Çünkü B grubu açıklanmaz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi sorular aynı ama yerleri farklıdır.
- Sınavda bulunan gözetmenlerden kesinlikle yardım istemeyin.
- Optik cevap kağıdında kaydırma yapmamaya özen gösterin.
- Sınava tok karnına girin. Uykusuz ve aç olmamaya özen gösterin.
- Sınav yerinde sınav belgenizi ve nüfus cüzdanınızı unutmayın. Silahlı özel güvenlik adayları aynı sınav kağıdı ile atış sınavına da katılacaktır. Bu nedenle sınav giriş belgenizi muhafaza edin.
- Sınav sorularını çok dikkatli okumalı ve tam ne demek istendiğini anlamadan cevap verilmemeli. Özellikle en çok yapılan hatalardan biriside sorunun tüm şıklarını okumadan cevaplamak olduğunu unutmayın.
- Sınav kağıdının alt tarafında bulunan yasaklı araç ve gereçleri getirmemeniz gerekmektedir. Örneğin camera, cep telefonu, ses kayıt cihazı v.b.